Wednesday, December 30, 2009

Bagaimana Nak Ajak Readers Baca Entri Lain

5 comments


actually aku tengok ramai yang dah buat benda ni, iaitu memaparkan link bagi entri2 yang dah lepas, sama ada berkaitan atau tidak, ianya mungkin bakal diklik oleh readers di luar sana. sebenarnya aku sendiri tak buat, ntah kenapa, ia kelihatan tak menarik apabila berada di blog sendiri..mata aku cam semak jer..hehehe...aku nak buat, tapi nantilaaa..

caranya senang ajer, masuk laman Linkwithin. ianya adalah free tanpa perlu mendaftar.
kemudian masukkan item yang diminta iaitu Email, link blog korang, platform sama ada blogger / wordpress / lain2 dan juga jumlah post yang korang nak paparkan pada link tersebut. jika blog korang mempunyai background berwarna gelap, klik pada My blog has light text on a dark background.
ini adalah untuk memastikan font tidak tenggelam kerana default font settingnya adalah warna hitam.


kemudian klik Get Widget dan skrin untuk installation widget ini akan terpapar. klik pada Install Widget dan
skrin untuk menambah elemen pada blog page korang akan terpapar. klik pada Add Widget dan gadget yang baru akan bertambah pada page element blog korang. Mudah kan? korang boleh drag gadget tersebut sesuka hati, tapi sebaik2nya berada di bawah blog post korang supaya reader dapat melihatnya dengan mudah.



5 comments:

Dr House says:
December 30, 2009 at 9:16 PM

Plugins ni bagus untuk meningkatkan pageview. Lagi lama visitor stay kat blog kita lagi bagus. Terutamanya bagi blog yang ada iklan.

sYu says:
December 30, 2009 at 9:28 PM

ye Dr House..tengkiu..sy masih baru lagi..timekasih byk2

bEEdLE d' bARd says:
December 30, 2009 at 9:44 PM

hai..thx for d info..dh wat dah..simple je wat nye yer.. =)

sYu says:
January 2, 2010 at 11:08 PM

sharing is caring ;)

Nescafe ais says:
January 7, 2010 at 12:59 AM

Terima kasih di atas info yang di beri.

Sharing is sexy! LoL

Related Posts with Thumbnails