Saturday, January 9, 2010

10.01.10

1 comments

aku agak sibuk since sekolah dah bermula balik..bkn apa,byk rekod murid yg kena update di samping kena buat briefing untuk murid2 walaupun diorang dah fasih melebihi aku dlm penggunaan e-book.
hr ni br la bukak blog, td pun kantoi dgn PK HEM aku, ms tgh buka blog. tp lantak dia laaa,aku buat xtau jer.lgpun byk jgk aku buat lebih dr keje aku sejak dtg sini..be cool girl..hehehe.
.
keadaaan kesihatan aku plak mcm agak merudum kebelakangan ni, mak aku asyik bising jer.psl batuk aku yg xbaik2 ni. aku takut nakgi hospital sebenarnya.sbb aku mmg takut bab2 spital.dah mkn ubat klinik, homeopathy still tak berkesan.

tapi bukan serius sgtpun, cuma aku rs aku alergik pada habuk, simptom resdung kata doktor cun yg check aku time pegi spital dulu.i.allah aku akan pegi spital nnt.

hr sabtu semalam aku keluar ngan zik dan g-ah, kebengangan yang mencengkam kalau aku terus duk rmh jer.actually mmg dah ada perjanjian aku dgn g-ah nak belanja dia mkn chocolate banana cake kat secret recipe.ni dia gamba sisa yg tinggal sbb tgu servis yg lmbt,nak tercekik br smpai air.ape la...di samping tu, zikpun nak cari sirih utk hntrn p'tunangan adik dia.so kitorang ronda jerla bandaraya kecik Warisan Pesisir Air ni.tp mcm biasa, malas lah nak bergambar sakan ni.sm yang penting,walaupun penat, tp aku rs release jer kalau dpt keluar rumah....waaaa...hr ni dah keje balik..tgjawab2...isk!

ptg semalam aku hntr Zik blik rumah,psl dia singgah rmh aku dulu saje nak menjenguklaa..ms pertengahan cuti sek akhir thn hr tu aku ada bwk balik kucing yg bersekolah,drjh brp akupun xtau.buka jer sekolah mak aku suh aku hntr blk ke sekolah psl xtahan dia asyik berak kat bilik air mak aku.agaknya dia ingat dh smpai kat luar rmh kot.

 ni dia,mst nak cr zon selesa.kira okla bantal tu,biasanya atas katil la
tempat landingnya..

tp kamis lps aku bwk blk semula ke rmh,psl aku kesian tgk kucing lain xnak kwn ngan dia,dan dia pun push lg dia punya urin kat bilik air.so ptg smlm aku mtk tlg zik pegang meow yg slalunya aku pgil baby ni, dan terus aku tinggalkan kat pasa chabang 3.mtk maap byk2, aku sedih sbb aku slalu main ngan dia. psl baby ni menikus giler,pantang tgk benda bergerak, asyik nak bergurau  jer....mcm kucing sarkas jer.sumenye dalam kenangan...itu je silapnya baby,klu tak mesti mak aku x marah bela dia...uwaaa....
malas dah nak taip.bye.

1 comments:

g ah says:
January 14, 2010 at 5:04 AM

hehehe,,,, mu ni mmg baik la ngan kucing... terharu aku...kahkahkah

Related Posts with Thumbnails