Saturday, February 27, 2010

Kemaafan Dendam Terindah...

1 comments
entah apa2  yg bermain di fikiran aku malam ni..agak boring mlm ni sebab kwn baik aku nk tido awal
katanya..penat dgn majlis d rumah dia siang td..

tak sabar menunggu hari esok, plan nak g mandi sekayu..aktiviti yg sgt aku gemari..
walau berpuluh kali aku pegi tpt tu, tetap tak puas..kecantikan alam semulajadi sangat membuatkan
aku teruja..pencinta alam sekitarkah aku ni??hermmm..mungkin aku terlalu sukakan kedamaian.
sesungguhnya persengketaan hanya mengusutkan keadaan..bila difikirkan balik,betul lah org
kata, KEMAAFAN ADALAH DENDAM YG TERINDAH..

hati yg suci akan selalu memaafkan..akukah yg memiliki
sekeping hati itu?kalaupun aku tak memilikinya sekarang, aku tetap menjadi pemburu hati itu.
gantikan hati aku dengan yg baru...ahhh...sudahla membebel;(

lately byk perkara yg sntiasa meng'exercise'kan otak aku..perkara2 yg berlaku jugak byk mematangkan
aku yg rasanya semakin dewasa dengan permainan dunia.sayang sekali kehidupan dunia ini terlalu
singkat utk disia-siakan dengan perkara merugikan.jalan hadapan masih terlalu panjang(tupun kalau pjg umo)
..kehidupan dunia akhirnya menuju kehidupan abadi di akhirat sana..itu yg perlu difikirkan,
dikejar..kesemuanya memerlukan bekalan iaitu apa yg dilakukan di atas dunia..hidup hanya sekali,
ruginya jika hanya dihabiskan dengan mengikut hawa nafsu..pesanan untuk diriku,juga readers
terutamanya silent reader berkenaan yg sedang membaca blog ini.

pelbagai kisah cinta aku baca setiap hari, sesajer nk mencari sesuatu..mungkinkah dgn itu, aku dpt suatu kekuatan utk diri aku?mungkin ya mungkin tak...
"Berang kerana cinta dipendamnya selama tiga tahun tidak berbalas, seorang lelaki mengamuk dengan menendang
perut wanita pujaan hatinya itu sehingga mangsa pengsan dalam kejadian di tingkat bawah sebuah rumah
kedai dua tingkat di sini, Isnin lalu.Tidak cukup dengan itu, wanita malang berusia 22 tahun itu turut cedera di kepala dan telinga akibat diketuk dengan mangga kunci rumah kedai oleh
lelaki gila bayang terbabit."

itu baru satu kisah cinta..akupun dh malas nak pastekan kat sini lagi..lagi pulak smntara menunggu broadband yg tgh  slow ni aku type je kat notepad..huhu..ada jgk kisah cinta tak kesampaian, tapi setelah masing2 mempunyai kehidupan sendiri, keluarga sendiri..cinta lama mula berputik kembali stlh lebih 30 tahun terpisah disebabkan keadaan yg memaksa..adakah ini dinamakan cinta sejati?atau mungkinkah dikatakan cinta suami isteri yg diuji?

terlalu byk juga ketidak adilan yg berlaku...namun semuanya bersandarkan kepada sesuatu sebab yg kita sendiri    tidak mengetahui atau pura2 tak mengetahui..kegagalan insan bernama lelaki yg sepatutnya menjadi pemimpin kepada kaum wanita agak mengecewakan..wajarkah jika kerosakan akhlak manusia kini dikatakan berpunca kpd kegagalan kaum lelaki?

1 comments:

Anonymous says:
April 28, 2010 at 4:05 AM

salam..semoga sihat dan ceria selalu..yup, mgkin ramai silent reader di luar sane, trmasuk sy..:)
Jodoh,pertemuan dan perpisahan adalah kerja Allah S.W.T yang telah ditentukan oleh Nya..kita mesti meredhai ketentuan yang telah diberikan kepada kita...sy faham saudari mgkin x mudah menerima ketentuanNya walaupun terpaksa menerima hakikat..tp takpe, take ur time..banyak-banyak kan bersabar..anggaplah die jodoh perempuan lain..wallahuallam..


-ummu F-

Related Posts with Thumbnails